Här kommer lite gängse definitioner av vilka olika typer av appar det finns. och som vanligt så finns det fördelar och nackdelar med allt :).

responsiv – innebär webbdesign som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmstorlek och skärmupplösning som besökaren har. Kallas ibland också för webbapp. Fördelar med en webbapp är att den är plattformsoberoende, framtidssäkrad och har enkel distribution.

native – en native app är en mobilapplikation som utvecklas i en specifik utvecklingsmiljö för en specifik plattform, vanligast idag är iOS och Android. Appen publiceras därefter till plattformens butik, App Store eller Google Play, från vilken användaren lätt kan ladda ner och installera appen. En native app ger en rappare och bättre användarupplevelse men är mer krävande att underhålla.

hybrid – native-app med webb-innehåll vilket alltså medger att den kan publiceras på samma sätt som en native-app. Den stora fördelen med hybrid-appen är att webb-innehållet kan uppdateras utan att appen behöver uppdateras.


Micke De Geer